فرق پرستاری و مامایی2022-04-26

حقوق مامایی بیشتره یا پرستاری؟ بازار کار کدوم رشته بهتره؟

رشته مامایی 4 سال تحصیل برای فارغ التحصیلی در رشته کارشناسی نیاز دارد. البته لازم به ذکر است که دانشجویان مامایی پس از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز ادامه تحصیل دهند. به همین علت بهتر است که این رشته محدود شده یا حتی حذف شده و به جای آن مانند گذشته نرس ماما تربیت شود. به هر حال از مراکزی که یک ماما می تواند در آنها مشغول به کار شود، می توان بیمارستان ها، زایشگاه ها، درمانگاه ها و مراکز بهداشتی را ام برد. نیز ماما طبق قوانین حاضر در صورت داشتن مدرک کارشناسی می تواند مطب دایر کرده و در آن به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی پرداخت. خوشبختانه هردو رشته از رشته‌های پیراپزشکی‌های کنکور تجربی هستند و طرفداران زیادی دارند.

در صورت رضایت خاطر، با رنگی کردن ستاره‌ها، موجبات قوت قلب ما را فراهم خواهید کرد. در مقوله انتخاب رشته، آگاهی از ماهیت ساختاری رشته‌ها، اهداف هر رشته و از همه مهم‌تر آگاهی از بازار کار و درآمد هریک از رشته‌های موجود با درک درست از استعدادها و توانایی‌های فردی، کمک شایانی به بهتر انتخاب کردن خواهد کرد. امروزه تقریبأ 85 درصد از رشته‌های دانشگاهی به صورت بدون کنکور در دانشگاه‌ها ارائه می‌شوند. در این رشته‌ها، پذیرش دانشجویان براساس سوابق تحصیلی داوطلب بوده و علاقه‌مندان برای ثبت‌نام باید به دانشگاه مقصد مراجعه کرده و از شرایط مطلع شوند. وب سایت گروه مشاوره ای رابین حاصل تلاش یک تیم متخصص و علاقه مند است که سعی میکند آموزش ها را با نهایت کیفیت به دانش آموزان و داوطلبان کنکور سراسری ارائه نماید.

هر دو رشته بسیار جذاب و سخت هستند شما باید با توجه به رتبه کنکورتان انتخاب کنید اما باز هم به شما گوشزد می‌کنم در انتخاب رشته عجله نکنید و رشته مورد علاقه خودتان را دنبال کنید. از جمله شغل های سخت به حساب می آید به همین دلیل مهم‌ترین شرط برای انتخاب این رشته و تحصیل در آن و انتخاب بین مامایی یا پرستاری علاقه مندی داوطلب به این رشته به خصوص شیفت های شبانه است. همچنین، درآمد و حقوق این دو رشته به تجربه، محل خدمت و سطح تحصیلات بستگی دارد. درنهایت می‌توان گفت انتخاب نهایی به توانمندی‌ها، شرایط و علاقه شما به نوع خاصی از خدمات درمانی بستگی خواهد داشت. در بسیاری از مراکز درمانی، به‌ویژه بیمارستان‌های دولتی، کمبود نیروی پرستاری یکی از مشکلات اساسی است. این کمبود نیرو باعث می‌شود که پرستاران مجبور به انجام وظایف بیشتری شوند.

این متخصصان معمولاً در موارد پیچیده‌تر بارداری، زایمان‌های پرخطر و درمان بیماری‌های مرتبط با دستگاه تناسلی زنان مداخله می‌کنند. دانشجوی متقاضی تغییر رشته می بایست رتبه بهتری از آخرین رتبه قبولی رشته پرستاری کسب کرده باشد. تمام سعی ما در سری مقالات معرفی رشته‌های دانشگاهی جهت آشنایی هرچه بهتر شما عزیزان با انواع رشته‌ها، دانشگاه‌ها، میزان درآمد و حیطه کاری هر کدام است. با ثبت نام در قسمت خبرنامه سایت بخون، به صورت داغ داغ از آخرین مقالات منتشر شده ما باخبر شوید. طبق روال همیشگی‌مان نیز در قسمت ارسال نظرات و دیدگاه‌ها، منتظر ارسال نظرات، پیشنهادات، انتقادات و سوالات شما همراهان گرامی خواهیم بود.

از جمله این چالش‌ها می‌توان به کمبود نیروی کار متخصص مامایی، عدم دسترسی به آموزش‌های لازم و محدودیت‌های مالی اشاره کرد که موجب کاهش کیفیت مراقبت‌های ارائه شده توسط ماماها می‌شود. در دوران قدیم، مامایی به عنوان یک حرفه عملیاتی بود و افراد زن در جامعه به عنوان ماماها شناخته می‌شدند. آن‌ها تجربه‌های خود را از نسل به نسل منتقل می‌کردند و بدون داشتن آموزش‌های رسمی، از مهارت‌های خود برای کمک به زنان در زمان زایمان استفاده می‌کردند. با گذشت زمان و توسعه علم پزشکی، نیاز به تخصص و آموزش‌های متخصصانه در حوزه مامایی احساس شد و این رشته به شکل حرفه‌ای و رسمی تر شکل گرفت. در این مقاله به معرفی کامل رشته مامایی و توضیحاتی درباره این رشته، نقش وظایف ماما، مهارت‌های لازم برای این حرفه و اهمیت این حوزه پرداخته خواهد شد. ماماها با ارتباط نزدیک با زنان و خانواده‌های آن‌ها، می‌توانند به خانواده‌ها در زمینه تغذیه، بهداشت، مراقبت از نوزاد و تشکیل خانواده کمک کرده و آن‌ها را در مسیر سلامت و بهبود روند زندگی قرار دهند.

کاردانی مامایی که طبق اعلام سازمان سنجش در دوره روزانه دانشگاه‌های سراسری پذیرش داشته است، شامل 2 سال تحصیلی و در حدود 4 ترم بوده است. البته پذیرش در دوره کاردانی دانشگاه سراسری بدون کنکور بوده و مربوط به همان سال‌های 94 تا 97 است که وزارت بهداشت و درمان، پذیرش بدون کنکور رشته مامایی را در اولویت خود قرار داده بود. بد نیست بدانید در آن سال‌ها ظرفیت دانشگاه‌های روزانه برای پذیرش بدون کنکور رشته مامایی 30 نفر بوده است. البته ناگفته نماند هرساله به میزان 15 تا 20 درصد به میزان شهریه این دانشگاه افزوده می‌شود. بنابراین اگر بخواهیم به طور کلی و براساس میزان شهریه سال‌های پیش شهریه میانگینی را لحاظ کنیم، باید بگوییم شهریه دانشگاه آزاد برای رشته مامایی به میزان 6 تا 9 میلیون برای هر ترم اتخاذ شده است. برای اطلاع از رتبه لازم برای قبولی مامایی، به مقاله رتبه لازم برای قبولی مامایی مراجعه کنید.

اما در مواردی که بارداری شما پرخطر است، نیاز به جراحی یا درمان بیماری‌های مرتبط دارید، مراجعه به متخصص زنان و زایمان ضروری است. مشکلاتی مانند ناباروری، عفونت‌های جدی، کیست تخمدان یا بارداری چندقلویی نیز از جمله مواردی هستند که نیاز به بررسی و درمان توسط متخصص زنان و زایمان دارند. با توجه به افزایش سخت گیری های مربوط به تغییر رشته از مامایی به پرستاری، داوطلبان می توانند با مراجعه به کارشناسان دانشگاه، از سایر شرایط تغییر رشته مطلع شوند. داوطلبانی که تمامی شرایط ذکر شده برای انجام تغییر رشته از مامایی به پرستاری و همچنین شرایط انتقالی به یک دانشگاه دیگر را داشته باشند، می توانند برای تغییر رشته اقدام کنند. اما یک راه میان‌بر برای برخی افراد وجود دارد و آن هم ادامه تحصیل در خارج از کشور است.

از مهم‌ترین مزایای رشته پرستاری می‌توان به بازار کار گسترده آن اشاره کرد. آینده شغلی پرستاری به‌ویژه با توجه به نیاز روزافزون به پرستاران در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، روشن است. از فرصت‌های کاری در رشته پرستاری می‌توان به امکان فعالیت در خانه سالمندان و اشتغال به‌عنوان پرستار در منزل اشاره کرد. باوجود شباهت‌های ظاهری در فعالیت‌های متخصص مامایی و متخصص زنان و زایمان، تفاوت‌های مهمی میان این دو حرفه وجود دارد. هر یک از این تخصص‌ها بر اساس آموزش، وظایف و حوزه کاری خود، خدمات متفاوتی به بانوان ارائه می‌دهند.

رشته مامایی جزو رشته‌های پر طرفداری است که در دانشگاه آزاد اسلامی نیز پذیرش دانشجو دارد. داوطلبانی که تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی را داشته باشند، در زمان ثبت‌نام باید علاقه‌مندی خود به تحصیل در دانشگاه آزاد را در فرم ثبت‌نام کنکور اعلام کنند. در این مطلب اطلاعات جامعی در پاسخ به سوال رشته مامایی بهتره یا پرستاری ، در اختیار داوطلبان قرار داده شد. برای آگاهی از رتبه لازم برای قبولی در دانشگاه های سراسری و آزاد می توانید با مشاوران ” پاسخ با ما “ تماس بگیرید. رشته مامایی یکی از حوزه‌های پزشکی است که به مراقبت و پشتیبانی زنان در طول دوره بارداری، زایمان و پس از آن می‌پردازد. این حرفه از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا ماماها نقش بسیار مهمی در ارتقای سلامت زنان و نوزادان دارند.

رشته مامایی یکی از محبوب ترین رشته های تجربی است که هر ساله آزموندهندگان زیادی برای رسیدن به آن با یکدیگر رقابت می‌کنند. در معرفی رشته مامایی باید گفت که این رشته به مراقبت از زنان باردار، زایمان و پس از آن می‌پردازد. نکته منفی که انتخاب رشته پرستاری دارد، شیفت شب و ساعات کاری بدون محدودیت و حتی بدون استراحت است و بسیاری از کسانی که این روز ها به عنوان پرستار کار میکنند، “اگر فقط برای داشتن درآمد بالا” پرستاری خوانده باشند از این رشته ناراضی اند. اما واقعیت این است که اگر به رشته ای که میخوانید علاقه داشته باشید و برای آن تلاش کافی انجام دهید، رشته پرستاری میتواند از نظر بازار کار از رشته های دیگر پیراپزشکی بهتر باشد. اول از همه تبریکات فراوان برای شمایی که انقدر زحمت کشیدید و با نتیجه درخشانی که گرفتید تونستید به مرحله انتخاب رشته های پیراپزشکی برسید.

پرستاران به‌طور مداوم با بیماران در تماس هستند و این موضوع آن‌ها را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف قرار می‌دهد. ماماها با شرایط و موقعیت‌های استرس‌زا، ازجمله زایمان‌های دشوار، مرگ‌ومیر نوزادان یا مشکلات سلامتی مادران مواجه هستند. ماما ها در صورت همکاری با پزشک زنان در مطب می توانند درآمد و پیشرفت خوبی داشته باشند. درضمن اگر در زمینه کسب و کار کنکور فعالیت دارید و به دنبال دیده شدن خدمات خود هستید، سایت بخون به عنوان یک رسانه مستقل پذیرای انواع تبلیغات کنکوری شما می‌باشد. برای مشاهده تعرفه‌ها و اطلاعات کامل می‌توانید از صفحه تبلیغ کنکور دیدن کنید.

با گذشت زمان، نقش ماماها تغییر کرد و تبدیل به متخصصان حرفه‌ای شدند که آموزش‌ها و مهارت‌های لازم برای انجام وظایف خود را دریافت کرده بودند. در دوران مدرن، رشته مامایی به عنوان یکی از حرفه‌های پزشکی حائز اهمیت تلقی می‌شود و افرادی که در این حرفه فعالیت می‌کنند، دارای مهارت‌ها و دانش‌های علمی و عملی بسیاری هستند. رشته پرستاری ساعات کاری زیادی دارد و امکان دارد شیفت های شبانه و روزانه زیاد، کمی برای افراد سنگین باشد. سروکار داشتن با بیمار و همراه بیمار در رشته پرستاری، پرستاران را موظف کرده است که در هر زمان صبر زیادی را پیشه کنند. نکته منفی که شاید ما را در انتخاب بین رشته های پرستاری یا اتاق عمل برای انتخاب پرستاری مصمم تر کند، عدم امکان پیشرفت تحصیلی در ایران برای رشته اتاق عمل است.

اگر شما نیز به رشته مامایی علاقه دارید، می‌توانید با کمک گرفتن از نکات مشاوره ای کنکور، از راه‌های رسیدن به این رشته آگاه شوید. اما برخی از ماماها به دلیل محدودیت‌های مالی یا عدم دسترسی به منابع آموزشی، نمی‌توانند به روز رسانی دانش‌های خود را انجام دهند. این موضوع می‌تواند به کاهش کیفیت خدمات مامایی منجر شود و خطراتی برای سلامت مادر و نوزاد به همراه داشته باشد. استخدام ماماها با تجربه و متخصص معمولا با هزینه‌های بالا همراه است و بسیاری از مراکز بهداشتی و درمانی، به دلیل محدودیت‌های مالی، قادر به استخدام این نیروها نیستند. هرچند که رشته مامایی دارای اهمیت ویژه‌ای در سیستم بهداشت و درمان است، اما با چالش‌ها و موانعی نیز روبه‌رو می‌شود.

مدت زمان تحصیل رشته پرستاری در دوره کارشناسی ۴ الی ۵ سال زمان می‌برد و در طی این سال‌ها دانشجویان باید ۱۳۰ واحد دروس را پاس کنند که این درس ها شامل دروس اصلی و تخصصی پایه کارآموزی و عمومی است. در حوزه بهداشت نه درمان البته نیاز به گروه مامایی از پرستاری بیشتر می باشد. و معمولا در هر مرکز بهداشتی و درمانی شهری یا روستایی بسته به جمعیت ماماها مشغول فعالیت هستند. علاوه بر این ماماها بصورت ویزیت آنلاین و یا حضوری در مطب هم متوانند درآمد داشته باشند. همچنین میتوانید از معرفی رشته پرستاری + بازارکار و درآمد برای انتخاب رشته کنکور نیز مطلع شوید.

دانشگاه آزاد که یکی از معتبرترین دانشگاه‌ها بعد از دانشگاه سراسری است و همان‌طور که می‌دانید، شرط اصلی ادامه تحصیل در این دانشگاه منوط به پرداخت شهریه است. در کل، شهریه دانشگاه‌ آزاد به دو نوع شهریه ثابت و شهریه متغیر تقسیم می‌شود که شهریه ثابت بنا به سال ورود و تشخیص مدیرگروه تعیین می‌شود و شهریه متغیر براساس تعداد واحدهای نظری و عملی تعیین می‌گردد. پرستاران مسئولیت مراقبت از بیماران را دارند، از جمله ارائه درمان‌های پایه، انجام فعالیت‌های پرستاری، پایش وضعیت بیمار و ارتباط با پزشکان و سایر اعضای تیم درمانی. این موضوع می‌تواند منجر به ارائه مراقبت‌های ناکارآمد و نامناسب توسط ماماها شود و در نتیجه بر کیفیت مراقبت‌ها تاثیر منفی بگذارد. عدم دسترسی به آموزش‌های لازم و به‌روز نیز یکی دیگر از چالش‌های اساسی در رشته مامایی است. یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها در رشته مامایی، کمبود نیروی کار متخصص مامایی است.

صبور باشد، ارتباط خوب با مادر و بیمار برقرار کند و اینکه در شرایط سخت و اورژانسی تسلط و تمرکز در کار داشته باشد و در قبال مادر مسئولیت پذیر باشد و این زمانی محقق میشود که به کارتان علاقه داشته باشید. از طرفی، در بسیاری از کشورها، نیاز به مامایی بالا است و این امر موجب شده تا این حرفه در حال حاضر از اهمیت بیشتری برخوردار شود. به همین دلیل، برخی از ماماها ممکن است به دنبال فرصت‌های شغلی و زندگی بهتر در کشورهای دیگر بازرسی کنند. به طور کلی، ماماها باید دارای مهارت‌های تخصصی، تجربه و دانش کافی در زمینه مامایی باشند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن به زنان باردار و نوزادان خدمت کنند. ماماها باید دارای مهارت‌های ارتباطی بالا باشند تا بتوانند با بیماران، خانواده‌ها و تیم درمانی به خوبی ارتباط برقرار کنند و به عنوان یک عضو موثر در تیم درمانی عمل کنند.

پیشرفت شغلی رشته پرستاری باتوجه به سابقه کار و مدرک تحصیلی مشخص میشود. برای یک کارشناس ارشد پرستاری یا دکترای پرستاری سر پرستار شدن در محل اشتغال یا فعالیت به عنوان سوپروایزر ایستگاه های پرستاری میتواند بالاترین و بهترین فرصت شغلی برای داوطلبان باشد. اما از حق نگذریم شرایط پیشرفت برای رشته مامایی میتواند خیلی بیشتر باشد. البته بر اساس شرایط کاری مختلف تعداد شیفت ها و میزان تحصیلات افراد دولتی و یا خصوصی بودن محل کار آنها میزان حقوق دریافتی در رشته پرستاری متفاوت خواهد بود اما به طور کلی میانگین حقوق رشته پرستاری ۶ میلیون تومان تخمین زده شده است. رشته مامایی و پرستاری هر دو از رشته های محبوب و پرطرفدار پیراپزشکی هستند.

برای حل این چالش، لازم است دولت و سازمان‌های مربوطه برنامه‌ها و طرح‌های مناسبی برای ارتقاء آموزش‌ها و افزایش دسترسی ماماها به آخرین دانش‌ها ارائه دهند. این دانش به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند به درستی علائم فیزیولوژیکی زنان باردار را تشخیص دهند و مشکلاتی که ممکن است برای آنها پیش بیاید را پیش بینی کنند. ماما باید بتواند در مواقع اضطراری و وضعیت‌های پیچیده، تصمیم‌گیری سریع و موثر انجام دهد و به مادر و نوزاد نیازمند مراقبت و درمان مناسب را فراهم کند. کاربر گرامی هرگونه درخواست خدمات شما بمعنی پذیرش شرایط و ضوابط سایت در دامنه سلامتی می باشد. در مرحله بالاتر وارد سیستم اداری دانشگاه خواهید شد البته سوپروایزر ومترون نیز وظایف بالینی درمانی ندارد و بیشتر نقش مدیریتی دارند.ولی بعد از مترون به دفتر پرستاری دانشگاه خواهید رفت و مدیریت بر کل مجموعه برعهده شما خواهد . این رشته قابلیت کار در بخش خصوصی بصورت انفرادی و تاسیس مطب را دارد و فرد کار در بیمارستان ها و کار گروهی را هم می تواند انجام دهد.

درست است رتبه ای در حد رشته های پزشکی لازم نیست اما از میان داوطلبان زیادی می خواهید وارد این رشته ها شوید. پرستار علاوه بر خدمات درمانی مسئول آموزش و برقراری ارتباط با مددجو و آماده سازی اوست. پرستاری با تمایل برای سلامتی افراد و فراهم کردن راحتی و اطمینان خاطر برای بیماران آغاز شد. پرستاری یکی از کلیدی ترین اعضای تیم مراقبتهای بهداشتی درمانی است که نقش او در کنترل بیماریها، مراقبت حمایتهای جسمی، روحی و روانی و اجتماعی بیماری از سوی بزرگان علم پزشکی نوین مورد تایید قرار گرفته است. در مقابل طول دوره رشته پرستاری تا فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی حدودا 4 الی 5 سال طول میکشد.

آکو یک پلتفرم ارتقای تحصیلی می باشد که در زمینه های برگزاری دوره های مشاوره ای و دوره های آموزشی می باشد. مثلا یکی میتواند دستیار پزشک جراح عمومی شود، یکی دیگر دستیار جراح چشم، یکی در کنار جراح مغز و اعصاب کار کند یا یکی دیگر با پزشک جراح داخلی فعالیت حرفه ای داشته باشد و کم کم به صورت تجربی به جراح عمومی تبدیل شود. تماس مستقیم با خون و مایعات بدن مادر و نوزاد، خطرات عفونتی را افزایش می‌دهد. همچنین، کار در محیط پراسترس، احتمال ابتلا به بیماری‌های جسمی و روانی مانند اختلالات خواب، افسردگی و اضطراب را افزایش می‌دهد. از جمله مشکلاتی که ممکن است در این حوزه وجود داشته باشد، می‌توان به نبود استانداردهای مشخص برای مامایی‌ها، نبود آموزش‌های کافی و کیفیت آموزش مامایی اشاره کرد. معمولا با افزایش ظرفیت تخت های بیمارستانی نیز این گروه جذب خواهند شد و این نیز مزیت دیگر پرستاری است.

در هنگام انتخاب رشته تحصیلی معمولا اطلاعاتی که دانش آموزان از آینده رشته های تحصیلی دارند مبهم می باشد و این باعث سردرگمی و در بسیاری از موارد بدنبال آن انتخاب رشته نامناسب می شود . درباره برتری پرستاری با هوشبری کار سخت است چون شغل رشته هوشبری خیلی نزدیک به متخصص بیهوشی است و خب طبیعتا خیلی از داوطلبان این موضوع را ملاک کار خود قرار میدهند. به همین دلیل صلاح دانستیم درباره رشته هوشبری به صورت بالینی بررسی انجام دهیم. دروس تخصصی رشته اتاق عمل مربوط به هر اتفاقی است که در اتاق عمل میتواند برای بیمار بیوفتد. ضمنا آشنایی با دستگاه های مورد استفاده در طول عمل جراحی نیز در دوره تکنسینی اتاق عمل اتفاق میوفتد. علاوه بر مقاله بالا شما می‌توانید با موسسه کنکوری حرف آخر اطلاعات بیشتری در زمینه رشته‌های دیگر کسب کنید و همچنین می‌توانید با مشاوران برتر ما به جواب سؤالات خود برسید.

همچنین با گذراندن دوره‌های تکمیلی، پرستاران می‌توانند به‌عنوان سرپرستار در بخش‌های مختلف فعالیت کنند. با توجه به تنوع وظایف پرستاران می‌توان گفت که آینده شغلی پرستاری مطمئن‌تر از شغل مامایی است. ✔️افراد متقاضی تغییر رشته می بایست درخواست خود را برای انتقالی و تغییر رشته به دانشگاه های مبدا و مقصد ارائه کنند و از این رو در متن مقاله، مراحل مورد نیاز برای ثبت درخواست تغییر رشته از مامایی به پرستاری ذکر شده است. ✔️افرادی که به دنبال تغییر رشته تحصیلی خود از مامایی به پرستاری هستند بایستی تمام شرایط انتقالی و تغییر رشته را داشته باشند و این دسته از افراد برای آگاهی از شرایط مورد نیاز می توانند متن مقاله را مطالعه کنند. دانشجویانی که مایل به تغییر رشته از مامایی به پرستاری هستند، می توانند از طریق کارنامه سبز نیز برای تغییر رشته خود اقدام کنند. برای تغییر رشته از مامایی به پرستاری از طریق کارنامه سبز، شرایط متفاوتی وجود داشته و داوطلبان می بایست از تمامی شرایط مورد نیاز برخوردار باشند تا اجازه انجام تغییر رشته را داشته باشند.

و اما در رشته پرستاری نسبت به مامایی برای جذب نیروی کار  تضمین بهتری وجود دارد. برخلاف ماماها، پرستاران تنها به مراقبت از یک گروه خاص از افراد نمی‌پردازند. پرستاران در بخش‌های مختلف مانند مراقبت‌های ویژه، بخش داخلی-جراحی، کودکان، اورژانس و بخش‌های دیگر به مراقبت از بیماران مختلف مشغول هستند. مراقبت از بیماران در شرایط ناخوشایند، دیدن درد و رنج آن‌ها و برخورد با خانواده‌های بیماران می‌تواند به فشار روانی پرستاران بیفزاید. این استرس مداوم ممکن است در طولانی‌مدت به خستگی شغلی و حتی فرسودگی روانی منجر شود. در اینجا این سوال مطرح می‌شود که حقوق مامایی بیشتره یا پرستاری؟ این سوال به عوامل متعددی بستگی دارد؛ اما در برخی از موارد پرستاران باتجربه می‌توانند حقوق بالایی دریافت کنند.

به جز انتخاب این دو رشته باید بدانید قبولی در این دو رشته نیز بسیار از رشته‌های دیگر سخت‌تر است. شما برای رشته مامایی باید دوره تحصیلی 4 ساله و حدود 130 واحد درسی را بگذرانید تا بتوانید تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری درس خود را ادامه دهید. از این رو داوطلبان می بایست پس از فارغ التحصیلی رشته مامایی، در کنکور سراسری شرکت کرده و در صورت کسب نمره قبولی، در رشته پرستاری تحصیل کنند. رشته پرستاری یکی از پرطرفدارترین و مهم‌ترین رشته‌های پیراپزشکی است که به مراقبت از بیماران و بهبود وضعیت سلامت آن‌ها می‌پردازد. پرستاران نقش حیاتی در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی دارند و در بسیاری از بخش‌های بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مشغول به فعالیت هستند.

طول دوره تحصیل رشته مامایی 4 سال است و دانشجویان باید حدود 130 واحد درسی را بگذرانند. همچنین داوطلبانی که شرایط انتقالی تغییر رشته از مامایی به پرستاری را ندارند، می توانند مجددا در آزمون سراسری شرکت کرده و در صورت کسب رتبه مناسب برای قبولی در رشته پرستاری، نام این رشته را در فرم انتخاب رشته خود انتخاب کنند. در صورت پذیرفته شدن در رشته پرستاری و دانشگاه مورد نظر، افراد بایستی از رشته مامایی انصراف داده و پس از آن می توانند در رشته پرستاری مشغول به تحصیل شوند. رشته مامایی یکی از رشته های پیراپزشکی بوده که هرساله تعداد زیادی از داوطلبان خانم کنکور سراسری تجربی، این رشته را برای آینده تحصیلی و شغلی خود انتخاب می‌ کنند. پس از پذیرفته شدن در رشته مامایی و شرکت در کلاس های این رشته، برخی داوطلبان ممکن است متوجه شوند که به این رشته علاقه ای نداشته و قصد تغییر رشته از مامایی به پرستاری را داشته باشند. شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که رشته مامایی بهتر است یا پرستاری؟ هردوی این رشته ها جزو زیر شاخه های پیراپزشکی هستند.

در این صورت کارشناسان مامایی با در دست داشتن مدرک لیسانس مامایی خود، با جست‌وجو در دانشگاه‌های مقصد مورد نظر، در زیرمجموعه‌های رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی نظیر تخصص زنان و زایمان، به ادامه تحصیل بپردازند. بعد از اتمام دوره کارشناسی و دریافت مدرک لیسانس، اگر به دنبال ادامه تحصیل باشید، می‌توانید در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز شرکت کرده و اقدامات لازم جهت دریافت مدرک فوق لیسانس و دکتری را انجام دهید. فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی می‌توانند به دو صورت در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دهند. همچنین دانشجویان فارغ‌التحصیل در صورتی که بتوانند هزینه‌های تأسیس مطب را تأمین کنند، (بعد از انجام حدودأ 75 زایمان طبیعی) می‌توانند نسبت به اخذ مجوز تأسیس مطب اقدام کرده و به ارائه خدمات بهداشتی – درمانی به صورت خصوصی بپردازند. البته این دسته از افراد می‌توانند در دانشکده‌های پرستاری و مامایی سرپرستی دانشجویان مامایی در دوران کارآموزی را بر عهده گیرند.

به طور کلی، حفظ سلامت زنان و نوزادان یک اولویت بسیار مهم در جوامع است و ماماها با نقش وظیفه‌شان، به ارتقای این سلامت کمک بسیاری می‌کنند. از این رو، اهمیت این رشته در جامعه بسیار بالا بوده و افرادی که به عنوان ماماها فعالیت می‌کنند، باید دارای دانش، مهارت و تجربه کافی باشند تا بتوانند بهترین خدمات را به زنان و نوزادان ارائه دهند. رشته مامایی به عنوان یک حرفه قدیمی و اساسی، دارای تاریخچه و پیشینه‌ای بسیار غنی است. ابتدایی‌ترین رکوردهای مربوط به مامایی به دوران باستان بازمی‌گردد که زنان در زمان زایمان توسط سایر زنان یا خانم‌های تجربه‌دار کمک می‌گرفتند. حیطه کار رشته مامایی شامل مراقبتهای پیش از بارداری ، هنگام بارداری و مراقبتهای سلامتی خانمها و امور مربوط به تنظیم خانواده می باشد.

پس بدانید و آگاه باشید که اگر پرستاری بخوانید به هرحال در محیط های بیمارستانی فعالیت میکنید و مستقیما با بیمار در تماس خواهید بود. جهت دریافت مشاوره تخصصی تحصیلی، کنکوری، انگیزشی، روانشناسی و … با کارشناسان ما در ارتباط باشید. پاسخ نمرینات کتاب‌های درسی، نمونه سوال، بانک تست، جزوات درسی و فیلم‌های آموزشی، گوشه‌ای از فعالیت ما در این وب‌سایت است. اگر معلم هستید و قصد همکاری با ما را دارید با افتخار پذیرای شما هستیم. به رغم این كه ماماها طیف متنوعی از خدمات را در بخش های دولتی ارائه می دهند تعرفه ای در ازای این خدمات دریافت نمی كنند.

تیم عصر جدید مامایی اولین و تنها موسسه آموزشی است که از سال 1395 اختصاصا در حوزه مامایی فعالیت دارد. بخش اول آموزش های مطب داری حرفه ای در مامایی و بخش دوم آموزش دروس ارشد و دکترا مامایی به آسان ترین روش های ممکن. ما در عصر جدید مامایی با استفاده از تجارب استاد مائده شرقی که در حوزه مطب داری موفق هستند، استراتژی مطب داری را به شما می‌آموزیم. خیر.دانشگاه آزاد تا الان به پذیرش رشته های علوم پزشکی به شکل بدون کنکور اقدام نکرده است. سایت در دامنه سلامتی از سال 1398 جهت ایجاد جامع ترین سامانه اطلاعات بیماری ها و ایجاد نسخه نویسی الکترونیک و تله مدیسین شروع به کار کرد .

دانشجو بایستی نام رشته پرستاری را بعد از رشته مامایی در فرم انتخاب رشته خود وارد کرده باشد. در هر دو رشته شیف‌های شبانه، کار به مدت ساعات طولانی در بیمارستان‌ها و .. اما اگر فردی با کارشناس مامایی بتواند مجوز تأسیس مطب شخصی تهیه کند، نیازی به گذراندن شیفت‌های شب طاقت‌فرسا نخواهد داشت. در حالی که پرستاران ملزم به کار در بیمارستان‌ها هستند و نمی‌توانند مطب شخصی داشته باشند. بنابراین در کل اگر حساب کنیم، یک کارشناس مامایی حقوقی بالغ بر 4 تا 5 میلیون در ماه دریافت می‌کند. اما کسانی که بتوانند مجوز تأسیس مطب دریافت کنند و هزینه تأسیس مطب مامایی را پرداخت کنند و به صورت خصوصی فعالیت کنند، می‌توان انتظار داشت درآمد مطب مامایی حقوقی بالغ بر 7 تا 10 میلیون تومان در ماه را نیز کسب کند.

دانشجویان این رشته علاوه بر دانش پزشکی عمومی، باید دانش خاصی در زمینه مراقبت از زنان باردار و نوزادان را نیز یاد بگیرند. آموزش‌های عملی در این رشته شامل مراقبت از زنان باردار، انجام زایمان، مراقبت پس از زایمان، مراقبت از نوزادان و شناخت بیماری‌های مرتبط با زنان و نوزادان می‌شود. رشته ی مامایی یکی از مهم‌ترین رشته‌های پزشکی است که به مطالعه و آموزش مراقبت و پشتیبانی از زنان در طول دوره‌ی بارداری، زایمان و پس از زایمان می‌پردازد. در مقایسه پرستاری یا مامایی باید گفت در رشته پرستاری بر خلاف رشته مامایی هر دو گروه خانمها و آقایان قابلیت ادامه تحصیل را خواهند داشت ولی معمولا نسبت موفقیت خانمها بیشتر می باشد چون روحیات مناسب تری برای این رشته دارند. در مقایسه پرستاری یا مامایی باید گفت رشته مامایی از دیرباز از رشته های مورد علاقه خانمها در هنگام انتخاب رشته می باشد هم به جهت علاقه روحی و روانی مادرگونه آنها و هم اینکه نسبت به پرستاری قابلیت استقلال و تاسیس مطب را دارد . اگر بخواهیم به عنوان مشاوری که با تحقیقات میدانی درباره شرایط شغلی رشته های پرستاری و اتاق عمل و بیهوشی به شما پیشنهادی درباره انتخاب رشته پیراپزشکی بدهیم اولویت بندی رشته های مذکور به ترتیب اتاق عمل، پرستاری، هوشبری و مامایی خواهد بود.

این بدان معنا است که با طی کردن دوره تحصیلی نسبتا کوتاه، می‌توانید وارد بازار کار مامایی شوید. دانشجویان مامایی بعد از فارغ‌التحصیلی می‌توانند در بیمارستان‌ها، مطب مامایی یا حتی در بخش‌های مشاوره و آموزش فعال باشند. مراقبت از سلامت بانوان در تمامی مراحل زندگی، به‌ویژه در دوران بارداری و زایمان، از اهمیت بالایی برخوردار است. در این میان، متخصصان مختلفی با دانش و تجربه متفاوت فعالیت می‌کنند که دو گروه اصلی آن‌ها ماماها و متخصصان زنان و زایمان هستند. این دو گروه در زمینه‌هایی مانند مراقبت از بارداری، زایمان، درمان بیماری‌های مرتبط با دستگاه تناسلی و مشاوره بهداشتی فعالیت می‌کنند، اما وظایف و نقش‌های آن‌ها کاملاً یکسان نیست.

اگر شما هم داوطلب کنکور رشته تجربی هستید برای تصمیم گیری بهتر با ما همراه شوید. زمان زیادی از روز را با آ‌ن بگذرانید چه در دوران تحصیل و چه در دورانی که وارد بازار کار میشوید. ماماها ازجمله کادر درمانی هستند که نقش حیاتی در مراقبت از مادران باردار و جنین دارند. وظایف ماماها عمدتاً به مراقبت‌های پیش از زایمان، حین زایمان و پس از زایمان محدود می‌شود. آن‌ها نه‌تنها از سلامت مادر و جنین مراقبت می‌کنند، بلکه نقش مهمی در آموزش و آگاهی‌رسانی به مادران درزمینه‌های مختلف بارداری و زایمان دارند. متخصص زنان و زایمان پزشکی است که در زمینه بیماری‌ها و جراحی‌های مرتبط با سیستم باروری زنان، بارداری و زایمان تخصص دارد.

فعالان و فارغ التحصیلان مشغول به کار در رشته هوشبری بیشترین اعتراضات خود را درباره ثابت بودن شرایط شغلی و درآمد این رشته دارند. شاید حتی برخی از افراد ادعا کنند که رشته هوشبری برای کسی خوب است که به یک حقوق ثابت حدود 10 تا 18 میلیون تومانی راضی باشند و خیلی به فکر پیشرفت و حقوق های نجومی نباشند. به طور کلی رشته مامایی هم مثل پرستاری در ارتباط مستقیم با بیمار و موظف به انجام دادن اقدامات مراقبتی یا پیشگیری برای آنها است. پس از نظر شرایط شغلی و سختی هایی که ارتباط مستقیم با بیمار دارد رشته های پرستاری و اتاق عمل یکسان هستند با این تفاوت که ماما کلا درآمد کمتری نسبت به پرستاری دارد. اگر سوالی در مورد نحوه قبولی و رتبه لازم جهت پذیرش این رشته ها در دانشگاه های سراسری و آزاد کشور را دارید میتوانید پيام داده تا مشاوران با تجربه و ماهر موسسه کنکور پزشکي شما را راهنمایی کنند.

ارائه خدمات پیشتاز امضاء بزرگی بر شعار گروه مشاوره ای رابین یعنی ” تحولی بزرگ در مشاوره و برنامه ریزی ” می باشد. به طور خلاصه، هر دو حرفه از اهمیت بسیاری برخوردارند و نیازمند مهارت‌ها، دانش و تعهد بالا هستند. انتخاب بین مامایی و پرستاری بستگی به علاقه و توانایی شخص دارد، اما هر دو حرفه می‌تواند به بهبود وضعیت سلامت و کیفیت زندگی افراد کمک کند. آن‌ها مسئولیت‌های بسیار مهمی را در زمان زایمان و پس از آن بر عهده دارند و به مادر و نوزاد در حفظ سلامتی و بهبودی کمک می‌کنند. امروزه، مامایی به عنوان یک حرفه پر از چالش و پیچیدگی شناخته می‌شود و افرادی که به این حوزه وارد می‌شوند، باید دارای تعهد، اخلاق حرفه‌ای و دانش بالا باشند تا بتوانند به خوبی واجبات خود را انجام دهند و به مادران و نوزادان کمک کنند.

هدف ما سهولت دسترسی بیماران به پزشک و انتقال تجربیات پزشکان پیشکسوت به پزشکان جوان و سامانه کامل اطلاعات پزشکی می باشد. شاید تنها نقطه ضعف این رشته فشار کاری زیاد در چند سال اول و عدم امکان تاسیس مطب وکار مستقل باشد که البته امروزه با اجازه تاسیس مراکز پرستاری در منزل تا حدودی برطرف شده است. رشته پرستاری در دید سنتی جامعه ما کمی پایین تر از مامایی قرار می گیرد ولی این مربوط به اوایل کار می باشد و کمی بعد از ارتقا شما قطعا رتبه اجتماعی بالاتری خواهید داشت. از نظر آینده شغلی واقعیت این است که بازار کار برای ماماها به اندازه گروه پرستاری روشن نمی باشد و قطعا پرستاری وضعیت بهتری دارد. اگر شما فردی صبور نیستید از انتخاب این کار به شدت بپرهیزید، مامایی نیاز به حوصله و عشق دارد تا بتوانید در شرایط بسیار حساس به بیماران خود قوت قلب بدهید، در نظر داشته باشید که شما مسئول دو نفر، مادر و فرزند خواهید بود. موسسه کنکور پزشکی سالیانه زیادی است که در زمینه مشاور تحصیلی فعالیت دارد و باعث موفقیت عزیزان بسیار زیاده شده است.محمد موسوی به عنوان مشاور کنکور تجربیات فراوان خود را به شما اعطا خواهد کرد.

همچنین برخی از ماماها ممکن است به‌صورت مستقل مطب مامایی راه‌اندازی کرده و به ارائه خدمات مشاوره‌ای و زایمان مشغول شوند. ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر می‌تواند فرصت‌های شغلی بیشتری مانند تدریس در دانشگاه‌ها و مشارکت در امور پژوهشی را برای فارغ‌التحصیلان فراهم کند. یکی از بزرگ‌ترین معایب شغل پرستاری، ساعات کاری طولانی و شیفت‌های شبانه است. پرستاران به دلیل نیاز مداوم به مراقبت از بیماران ممکن است با شیفت‌های کاری سنگین مواجه شوند که می‌تواند به خستگی فیزیکی و روحی منجر شود. همچنین، کمبود فرصت‌های استخدام رسمی در بیمارستان‌های دولتی، ازجمله موضوعاتی است که باید در انتخاب شغل پرستاری به آن توجه شود. این وضعیت باعث شده است تا برخی از ماماها به فعالیت در مطب مامایی یا بخش‌های خصوصی روی‌آورند.

فکر نکنم رشته پرستاری نیاز به معرفی کردن داشته باشد اما برای کامل کردن اطلاعات شما باید بگوییم رشته پرستاری تقریباً 4 تا 5 سال طول می‌کشد و باید حدود 130 واحد درسی را شامل دروس پایه، تخصصی، اصلی و عمومی بگذرانید. دانشجویان این رشته می‌توانند تا مقطع ارشد و دکتری تحصیلات خود را ادامه دهند. در سال های گذشته، داوطلبانی که به هر دلیلی از رشته پذیرفته شده خود راضی نبودند، می توانستند با مراجعه به کارنامه سبز و از طریق سازمان سنجش، برای تغییر رشته خود اقدام کنند. اما در حال حاضر کارنامه سبز برای دانشگاه پذیرفته شده دانشجو ارسال شده و دانشجویان می بایست با مراجعه به دانشگاه پذیرفته شده، کارنامه سبز خود را مشاهده و برای تغییر رشته خود از مامایی به پرستاری اقدام کنند. این امر موجب افزایش سخت گیری برای تغییر رشته دانشجویان شده و از این رو کسب اطلاعات لازم در مورد شرایط تغییر رشته با کارنامه سبز از رشته مامایی به پرستاری اهمیت بیشتری پیدا کرده است. برای آن دسته از دانش جویانی که قصد تغییر رشته از مامایی به پرستاری را دارند، جای نگرانی وجود نداشته و دانشجویان در صورت برخورداری از شرایط لازم و انجام مراحل مورد نیاز، می توانند نسبت به تغییر رشته خود اقدام کنند.

رشته مامایی به دلیل نقش گستره‌ای که در جامعه دارد، در بعضی منابع بعنوان یک شغل مقدس و روح‌بخش یاد شده است. پرستاری و مامایی دو رشته پر طرفدار علوم پزشکی هستند که داوطلبان برای ورود به این رشته‌ها در حال رقابت سختی با یکدیگر هستند. شناخت ویژگی‌ها، مزایا و سختی‌های هر یک به شما کمک می‌کند که انتخاب رشته بهتری داشته باشید و هدف خود را هوشمندانه‌تر انتخاب کنید. ما سعی داریم در این مقاله شما را با ویژگی‌های هر یک آشنا کنیم و به مقایسه رشته مامایی با پرستاری بپردازیم. البته این بازار کار فعال برای رشته های پیراپزشکی باتوجه به مهاجرت تحصیلی یا شغلی بسیاری از فارغ التحصیلان و دانشجویان عادی است و بهتر است برای انتخاب رشته پیراپزشکی بیشتر به شرایط بازار کاری که خواهید داشت فکر کنید. امکان ادامه تحصیل برای دانشجویان رشته پرستاری در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا نیز امکان پذیر است.

دانشجوی مامایی باید از نظر جسمی و روحی سلامت کامل داشته و از روابط اجتماعی خوبی برخوردار باشد زیرا مشاوره و آموزش قسمت مهمی از کار یک ماما است. گفتنی است که رشته مامایی تنها از بین داوطلبان زن دانشجو می پذیرد و دانش آموزان پسر نمی توانند این رشته را انتخاب کنند. البته نباید تصور کرد که آنچه امروز به نام حرفه و دانش مامایی معروف است، ادامه و دنباله همان مامایی سنتی است بلکه امروزه مامایی دانشی است که بر مشاهده، آموزش، پیشگیری، تحقیق، تشخیص و درمان استوار می شود. مامایی یکی از زیرمجموعه های علوم پزشکی است که نقش های خیلی زیادی مانند نقش مشاوره ای، آموزشی، مراقبتی، حمایتی، درمانگری و تحقیقاتی است. حیطه رشته مامایی از دوران قبل از حاملگی شروع می شود و تا پس از زایمان و ۶ سالگی کودک ادامه پیدا می کند. رشته پرستاری و مامایی از رشته های پیراپزشکی تجربی هستند که طرفداران خیلی زیادی دارند.

علاوه بر این، ماماها باید دارای مهارت‌های فنی و عملی برای انجام فعالیت‌های پزشکی در زمینه مامایی باشند. این شامل مهارت‌های نظارت بر نوزاد و مادر بعد از زایمان، انجام آزمون‌های فیزیکی و آزمایش‌های لازم برای اطمینان از سلامت مادر و نوزاد، و همچنین انجام اقدامات اورژانسی در صورت نیاز می‌شود. مامایی یکی از شاخه‌های پرکاربرد و حیاتی در علوم پزشکی است که مسئولیت اصلی آن ارائه مراقبت و پشتیبانی به زنان باردار و زنان در دوره زایمان است. این حرفه از اهمیت بسزایی برخوردار است زیرا ماماها با ارائه مراقبت‌های لازم به زنان باردار و نوزادان می‌توانند به پیشگیری از مشکلات جدی مادران و نوزادان کمک کنند و مرگ و میر در این دوره‌ها را کاهش دهند. مامایی به دلیل اینکه به صورت مستقیم با سلامت مادر و جنین در ارتباط است باید در آن صبر و حوصله بسیار زیادی به کار برده شود. امکان دارد در طول این دوره های مراقبتی، شرایط مادر و یا جنین بحرانی شود و در آن زمان است که به دلیل اینکه ماما وظیفه مراقبت از آنها را برعهده دارد، نهایت تلاش خود را بکند که با مادر قوت قلب دهد و سلامت هردوی آنها را تامین کند.

دانشجویانی که علاوه بر تغییر رشته از مامایی به پرستاری، قصد تغییر دانشگاه محل تحصیل خود را نیز دارند، می بایست از وجود رشته پرستاری در دانشگاه مقصد مطمئن باشند. تخصص زنان و زایمان یکی از زیرشاخه‌های دکتری تخصصی علوم پزشکی است و کارشناسان مامایی نمی‌توانند در این تخصص  در ایران ادامه تحصیل دهند مگر در شرایطی که دوره 7ساله دکتری عمومی را بگذرانند و وارد تخصص زنان و زایمان شوند. همان‌طور که در مطالب فوق گفته شد، دانشگاه آزاد نیز مانند دانشگاه سراسری از بین رشته‌های پیراپزشکی مانند رشته مامایی پذیرش دانشجو دارد. پذیرش در این دانشگاه همانند دانشگاه‌های سراسری از طریق شرکت در کنکور سراسری است. هر مطلبی در مورد رشته مامایی بدون کنکور دانشگاه آزاد نیز ارائه شده است، مربوط به همان سال‌های 94 تا 97 می‌باشد. رشته مامایی رشته‌ای است از زیرمجموعه رشته‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت که با شرکت در کنکور سراسری علوم تجربی می‌توان انتخاب رشته کرد.

با این حال، بازار کار مامایی در ایران در حال توسعه است و نیاز به ماماهای حرفه‌ای و ماهر بیشتر می‌شود. اپلای از رشته مامایی نیز به ماماها کمک می‌کند تا مهارت‌های خود را بهبود دهند و به عنوان ماماهای موفق به جامعه خدمت کنند. مامایی و پرستاری دو حرفه مهم و حیاتی در حوزه بهداشت و درمان هستند که هر کدام نقش وظیفه‌ای خاص دارند. مامایی یک حرفه‌ی پزشکی است که به زنان در زمان بارداری، زایمان و پس از زایمان کمک می‌کند. با این حال، با توجه به افزایش نیاز به مامایی‌های حرفه‌ای و متخصص در کشور، احتمالاً بازار کار مامایی در ایران در آینده بهبود خواهد یافت. ضرورت ایجاد استانداردهای مشخص و کیفیتی برای آموزش مامایی‌ها، افزایش سطح دانش و تخصص مامایی‌ها و ارتقاء شرایط کاری آنها می‌تواند به بهبود و توسعه بازار کار مامایی در ایران کمک کند.

پرستاری و مامایی دو رشته پرطرفدار علوم پزشکی هستند که بازار کار آن‌ها عالی بوده و از امنیت شغلی بالایی برخوردار هستند. ما سعی داشتیم در این مقاله به مقایسه رشته مامایی با پرستاری بپردازیم و نقاط قوت و ضعف هر یک را برای شما توضیح دهیم. توصیه ما به شما این است که ابتدا علاقه خود را معیار قرار دهید و پس از آن با توجه به ویژگی‌ها، شرایط کاری، نقاط ضعف و قوت و… رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنید. کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص تغییر رشته از مامایی به پرستاری را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی کنکور سراسری هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید. برخی داوطلبان پذیرفته شده کنکور سراسری در رشته مامایی قصد تغییر رشته از مامایی به پرستاری را دارند که برای این دسته از داوطلبان، امکان تغییر رشته از مامایی به پرستاری فراهم شده است.

رشته مامایی یکی از حوزه‌های مهم و حیاتی در حوزه بهداشت و درمان است که به مراقبت از زنان باردار و نوزادان می‌پردازد. این رشته نیاز به دانش، تجربه و تعهد بالایی دارد تا بتواند به خوبی انجام شود. مامایی به زنان در هر مرحله از فرآیند بارداری و زایمان کمک می‌کند، شامل مشاوره، آموزش، حمایت روحی و فیزیکی و مراقبت از زنان و نوزادان پس از زایمان می‌شود. با توجه به افزایش نرخ تولد در کشور و افزایش آگاهی از اهمیت مراقبت‌های زایمانی، نیاز به مامایی‌های حرفه‌ای و ماهر بیشتر شده است. رشته مامایی یکی از حوزه‌های پرکاربرد و حیاتی در حوزه سلامت است که تخصص و دانش فراوانی نیاز دارد. در ایران نیز این رشته از اهمیت بالایی برخوردار است و بازار کار مامایی در این کشور نیز به طور مداوم در حال توسعه و رشد است.


پرستاری برای نگهداری سالمندان